تفاوت کلاس رم و سرعت مموری microSD

8

حافظه‌های فلش واقعا مفید هستند، زیرا شما به وسیله آن‌ها به راحتی می‌توانید اطلاعات خود را جابه‌جا کنید. شما میزان زیادی از اطلاعات را می‌توانید در حافظه‌ای به اندازه ناخن انگشت کوچک خود ذخیره کنید. از لحاظ نام گذاری مموری‌های تا ظرفیت 2 گیگابایت را micro SD، مموری‌های 4 گیگابایت تا 32 گیگابایت را micro SDHC و مموری‌های 64 گیگابایت به بالا ( تا 2 ترابایت) را micro SDXC می‌نامند. در ادامه به چند تفاوت کلاس رم و مموری اشاره خواهیم کرد.

مموری میکرو اس دی در حال حاضر کوچکترین مموری تجاری است که بیشترین استفاده را دارد. اندازه این مموری 11 در 15 میلی متر بوده و همین اندازه کوچک، این مموری را برای انواع وسایل پرتابل نظیر موبایل و تبلت ایده‌آل می‌سازد. رم‌های میکرو اس دی را می‌توان پیشرفته ترین تحول در سری حافظه‌های فلش مموری دانست که در سال 1980 توسط توشیبا اختراع شد.

مموری میکرو اس دی

SD Association در جولای 2005 مشخصات نهایی microSD را تایید کرد و مموری کارت‌های ابتدایی تنها تا ظرفیت 128MB را پشتیبانی می‌کردند. این محدودیت بعدا با ورود SDHC و SDXC برداشته شد.

مموری microSD: حداکثر ظرفیت 2GB، سرعت انتقال تا 25MB/s، استفاده از سیستم فایل FAT12, FAT16 یا FAT16B.

مموری microSDHC: ظرفیت 4 تا 32 گیگابایت، نرخ انتقال 50MB/s تا 150MB/s، سیستم فایل معمول FAT32.

مموری microSDXC: ظرفیت 32GB تا 2TB، نرخ انتقال 50MB/s تا 312MB/s، استفاده از سیستم فایل exFAT.

مدل‌های مختلفی از مموری‌های micro SD در بازار موجود است که شما می‌توانید خریداری کنید. جدا از بحث ظرفیت آنها، مسئله‌ی مهمی که اینجا مد نظر ماست نوع “Class” مموری است. اکثر فروشنده‌ها تبلیغات و فروش خود را صرفا بر اساس ظرفیت مموری‌ها انجام می‌دهند. اما داشتن یک مموری 32 گیگ باعث بالا رفتن سرعت دستگاه شما و یا کند شدن آن نمی‌شود.

اختلاف قیمت‌ها در مموری‌ها صرفا بر اساس حجم نیست و مقوله “Class” نیز در این قضیه دخیل است. پس هنگام خرید همیشه حواس خود را جمع کنید تا از خریدتان بعدا پشیمان نشوید. به طور مثال یک مموری 16 گیگ کلاس 2 دارای مینیمم سرعت 2MB/s می‌باشد که برای استفاده اطلاعات امروزی پایین به نظر می‌رسد.

توجه داشته باشید که مموری خود را از فروشنده‌های ناشناس و غیر مطمئن و گارانتی‌های غیر معتبر خریداری نکنید. نمونه‌ای که ممکن است برای شما پیش بیاید؛ خرید یک مموری کلاس 10 است که صرفا Class 10 روی آن چاپ شده در حالی که در عمل آن مموری کلاس 2 است.

درجه بندی “Class” در مموری های microSD بر اساس سرعت خواندن/نوشتن آن‌هاست. چند سیستم درجه‌بندی “Class” در مموری‌های میکرو وجود دارد که در این مقاله سعی می‌کنیم به آن‌ها بپردازیم.

کلاس در مموری چیست؟

استانداردهای SD Speed Class برای پشتیبانی از ضبط ویدئو ایجاد شده است. تولید کنندگان مموری SD از مدل‌های مختلف مموری فلش برای ساخت یک مموری کارت SD استفاده می‌کنند، بنابراین سرعت انتقال واقعی می‌تواند متفاوت باشد.

سرعت‌های مختلف، تعیین اینکه کدام مموری برای ضبط محتوای در حال جریان (Streaming) قابل اعتماد است را مشکل می‌کند، زیرا ضبط ویدئو نیازمند حداقل سرعت ثابت برای اطمینان از یک بازپخش یکدست دارد.

انجمن SD استانداردهای کلاس سرعت (Speed Class) را تعریف کرده که به وسیله‌ی علائم سرعت نشان گذاری شده است تا به مصرف کنندگان در تصمیم گیری و انتخاب مموری، که عملکرد مورد نیازشان را فراهم می‌کند، کمک کند.

دو نوع نشانگر سرعت راجع به نسل گذرگاه SD وجود دارد:

سرعت کلاس micro SD

علائم Speed Class و UHS Speed Class حداقل عملکرد ضبط ویدیو را، برای اطمینان از پخش یکدست ویدئو، نشان می‌دهد. این موضوع برای دوربین‌های فیلمبرداری، رکوردرهای ویدئو و دیگر دستگاه‌های با توانایی ضبط ویدئو مهم است. کلاس سرعت توسط انجمن SD به صورت کلاس 10، 6، 4 و 2 تعریف شده است.

کلاس مموری

کلاس سرعت UHS فقط برای دستگاه‌های UHS و تعیین حداقل سرعت نوشتن برای ضبط ویدئو روی محصولات UHS طراحی شده است. سرعت کلاس UHS توسط انجمن SD در دو مدل UHS Speed Class 1 (U1) و UHS Speed Class 3 (U3) تعریف شده است.

  • (توجه داشته باشید که Speed Class و UHS Speed Class دو کلاس سرعت متفاوت هستند)

تفاوت کلاس رم و سرعت آن

در جدول زیر هر دو کلاس سرعت همراه با حداقل سرعت و کاربرد هر کدام قرار داده شده است.

تفاوت کلاس رم

کلاس 2 – Class 2

مموری کارت های میکرو کلاس 2 سرعت 2MB/s را به شما خواهند داد که امروزه این سرعت عملا بی‌فایده و ملال آور است! و صرفا برای دستگاه‌های قدیمی عکاسی شاید مناسب باشد؛ آن هم با رزولیشن‌های معمولی و پایین.

گوشی‌های هوشمند امروزی با کیفیت HD می‌توانند عکاسی کنند که عملا این مموری ها برای آن‌ها قابل استفاده نیست؛ پس مواظب باشید مموری کلاس 2 نخرید! ممکن است برخی از فروشندگان این مموری‌ها را به جای کلاس 10 بفروشند و این هوشیاری شماست که باید فروشندگان مطمئن را تشخیص دهد.

کلاس 4 و 6 – Class 4, Class 6

مموری های میکرو اس دی کلاس 4 و کلاس 6، سرعتی مابین 4MB/s و 6MB/s را به شما می‌دهند. با این سری شما می‌توانید ضبط ویدئو در حد HD داشته باشید.

کلاس 10 – Class 10

کلاس 10 دارای حداقل سرعت 10MB/s است. یکی از ویژگی‌های اسمارت فون های امروزی توانایی فیلم برداری HD همزمان با عکاسی است. تنها با سیستم کلاس 10 شما قادر به انجام این کار خواهید بود. علاوه بر این سرعت بالای این مموری‌ها مزایای دیگری در بخش نرم افزاری گوشی یا تبلت شما می‌تواند داشته باشد. با این مموری به راحتی و بدون مشکل می‌توانید فیلم‌های FullHD را به وسیله دستگاه خود ضبط کنید.

کلاس رم مموری

کلاس سرعت UHS

انجمن SD چندین سیستم طبقه بندی سرعت را برای کمک به انتخاب بهتر برای اهداف مناسب معرفی کرده است. همان طور که در بالا هم ذکر شد، شماره Class به روشنی سرعت مموری را به شما نشان می‌دهد.

علاوه بر این، برخی از مموری‌های SDHC و SDXC دارای طبقه بندی سرعت فوق العاده بالای Ultra High Speed (UHS) هستند که نشان دهنده‌ی پشتیبانی از یکی از سه مشخصه UHS شامل UHS-I, UHS-II, UHS-II است. این ویژگی نرخ انتقال دیتا از طریق پیشرفت‌های مختلف بهبود می‌دهد.

کلاس رم UHS

برای مثال UHS-III v6.0 در فوریه 2017 منتشر شده و دو ویژگی جدید full duplex را به استاندارد اضافه کرده است. (برای دستیابی به سرعت 156MB/s برای UHS-II با استفاده از Half Duplex یا 312MB/s با Full Duplex دیتا می‌تواند به صورت همزمان به کارت و از کارت منتقل شود، در حالی که UHS-I روی 104MB/s محدود شده و UHS-III هم از نظر تئوری دارای حداکثر سرعت 624MB/s با استفاده از Full Duplex است)

کلاس سرعت رم میکرو اس دی

کلاس سرعت Video

یک طبقه بندی دیگری با نام Video Speed وجود دارد که اطلاعات مشخصات خود را به راحتی بیان می‌کند. برای مثال Video Class 10 برای مموری کارت‌هایی است که حداقل سرعت نوشتن دائمی 10MB/s داشته باشند. این کلاس تا Video Class 90 با سرعت 90MB/s می‌رسد که می‌تواند ویدیوهای 8K در 60 یا 120 فریم در ثانیه را مدیریت کند.

کلاس عملکرد کاربردی

این کلاس که در جدول بالا هم نیامده یک کلاس کاربردی نسبتا جدید برای کارت‌های SD است. کلاس 1 و 2 (A1, A2) که به طور کلی حداقل عملکرد IOP (میزان عملکرد ورودی خروجی) را نشان می‌دهد. کارت‌های A1 برای خواندن تصادفی 1500 IOPS و نوشتن تصادفی 500 IOPS مناسب هستند، در حالی که A2 تا مقدار 4000 IOPS و 2000 IOPS را پشتیبانی می‌کند.

اگر مموری کارتی را دیدید که دارای یکی از علائم A1 یا A2 است، می‌توانید اطمینان حاصل کنید که از سرعت نوشتن متوالی حداقل 10MB/s پشتیبانی می‌کند.

تفاوت کلاس رم A1 A2

مسلما مموری کارت سریع‌تر، قیمت بالاتری نیز دارد. بنابراین در هنگام خرید باید به نیاز و انتظارات خود از مموری کارت توجه کنید. عکاسان حرفه‌ای ناچار به خرید سریع‌ترین مموری کارت هستند، اما مثلا برای ذخیره سازی فیلم و آهنگ روی یک گوشی هوشمند خرید یک مموری بسیار سریع توجیه اقتصادی ندارد.

توجه داشته باشید که عملکرد مموری‌ها علاوه بر تفاوت کلاس رم به نوع دستگاهی که در آن استفاده می‌شوند نیز بسیار وابسته است.

مموری اس دی SD نیز در کلاس و سرعت، عملکردی مشابه رم microSD دارد و تمامی نکاتی که در مورد تفاوت کلاس رم میکرو اس دی و سرعت آن در این مقاله آمده است، در مورد مموری SD نیز صدق می‌کند.

توجه داشته باشید استفاده از واژه رم برای حافظه‌های microSD, SD و … اساسا اشتباه است و ما نیز به خاطر رایج بودن آن در این مقاله استفاده کرده‌ایم. در اصل باید این نوع ذخیره کننده‌ها را مموری کارت یا کارت حافظه بنامیم.

ممکن است شما دوست داشته باشید
8 نظرات
  1. پویان می گوید

    عالی بود …مرسی

  2. ماهان می گوید

    ممنون از توضیحات خوبتون

  3. کمال مصطفی پور می گوید

    واقعا عالی و مفید

  4. علیرضا می گوید

    زنده باد، افرادی مثل شما هستن که باعث میشن سطح اطلاعات مردم بالا بره و کلاه برداری و تقلب کم بشه، خیر ببینی که انقدر کامل توضیح دادی، ممنونم

  5. nafis1390 می گوید

    باتشکر از زحمات شما

  6. سعید می گوید

    مطالب مفید و بدرد خور بودند، ممنون

  7. amir می گوید

    خیلی ممنون
    بسیار مفید.

  8. امین می گوید

    ممنون از مطلبتون..عالی..خسته نباشید

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.